Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار و معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درمورد اهمیت و جایگاه جامعه کارگری در رونق تولید ملی با برنامه «گفتگوی اقتصادی» مصاحبه کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، فرامرز توفیقی برنامه «گفتگوی اقتصادی» رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار گفت: زمانی می توان هفته کارگر را به کارگران تبریک گفت که قدمی برای ارتقای شأن و منزلت آنها برداشته شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توفیقی با بیان اینکه کارگران از ابتدای انقلاب در صف مقدم انقلاب و جبهه ها حضور داشتند گفت: کارگران در هر شرایطی اعم از دوران جنگ و پساجنگ و سازندگی و الان هم کرونا در صحنه حاضرند و تلاش می کنند.

وی افزود: اقداماتی خوبی برای کارگران صورت گرفته که قابل انکار نیست اما ما پایشی انجام ندادیم که متوجه شویم آیا این مصوبات و مقررات به واقعیت تبدیل شده اند یا خیر.

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار با اشاره به ماده 7 قانون کار مبنی بر لزوم تأمین امنیت شغلی گفت: اصلاحیه این ماده از سال 1369 تاکنون اجرایی نشده و طبیعی است وقتی کارگر از آینده شغلی خود مطمئن نباشد قدرت مطالبه گری و چانه زنی خود را هم از دست می دهد.

توفیقی دستمزد را یک مقوله چندوجهی دانست و افزود: مهم ترین وجه دستمزد، بقای خانواده است اما وقتی کارگر با دستمزد خود قادر به تأمین بقای خانواده نباشد کانون خانواده سست می شود و ناهنجاری های اجتماعی و بداخلاقی های اجتماعی در داخل خانواده شکل می گیرد و کارگر نمی تواند برای ازدواج و فرزندآوری برنامه ریزی کند.

وی با تأکید بر اینکه دولتها باید به حقوق اجتماعی پایبند باشند گفت: متاسفانه از سال 1369 به بعد هیچ یک از دولتها به حقوق اجتماعی در قانون کار یعنی پرداخت مزد منصفانه و تأمین زندگی آبرومندانه و وسایل حمایت اجتماعی توجهی نداشتند.

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار اظهارکرد: بنده معتقدم زمانی می توان هفته کارگر را به کارگران تبریک گفت که قدمی برای ارتقای شأن و منزلت آنها برداشته شده باشد اما وقتی هیچ اتفاقی نمیفتد و تکریم نیروی کار همچنان واژه نامأنوسی در دولتهاست چه تبریکی دارد؟!

توفیقی یادآورشد: کارفرمایان قبول کردند که امسال حق مسکن از 300 هزار تومان به 450 هزار تومان افزایش پیدا کند اما هنوز در هیئت دولت خاک می خورد.

وی تصریح کرد: اینکه دولت به راحتی کارمندان خود را یک دوم و سوم می کند اما هیچ کاری برای حقوق اجتماعی کارگران انجام نمی دهد و فقط اعلام می کند که تعطیل کنید کارگر مخارج زندگی اش را از کجا باید تأمین کند و کارفرما از کجا باید هزینه ها را تأمین کند؟!

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار با انتقاد از اجرایی نشدن قانون کار گفت: پایش قانون نیازمند زیرساخت هایی است اما مهم تر از همه اول باید این قانون اجرایی شود تا به اشکالات آن پی برد.

در ادامه، دکتر ابراهیم صادقی فر معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همه دستگاه ها و نهادها را در رفع مشکلات کارگران مسئول دانست و گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در طول سنوات گذشته اقدامات بسیار مهم و موثری در زمینه دستمزدها و همسان سازی حقوق و مسکن انجام داده است.

وی پوشش بیمه اجتماعی یک میلیون نفر از کارگران ساختمانی را از دیگر اقدامات وزارتخانه برشمرد و گفت: در بحث واگذاری سهام عدالت نیز برای 6 میلیون و 566 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار و کارگران فصلی و ساختمانی از سال 96 تا به امروز جزو برنامه ها قرار گرفته است.

معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین ایجاد پنجره واحد خدمات اجتماعی، ایجاد پنجره بیماران خاص، سامانه پنجره بیمه کارگران ساختمانی و ارائه آموزش مهارتی به کارگران در جهت ارتقای منزلت شغلی آنها را از دیگر اقدامات وزارتخانه عنوان کرد.

صادقی فر با اذعان به مشکلات قشر کارگری گفت: واقعیت این است که اگر تورم در یک جامعه صفر باشد که افزایش دستمزد معنایی ندارد اما مشکل اینجا بود که نرخ دستمزدها در سالهایی فریز شد و افزایش پیدا نکرد اما اینطور هم نیست که تنها وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئولیت پاسخگویی به همه اتفاقات جامعه به ویژه قشر کارگری را داشته باشد.

وی با اذعان به افزایش قراردادهای کوتاه مدت و سفید گفت: وزارت کار به عنوان یک ضلع از اضلاع سه جانبه جامعه کار و تولید مجبور است فضایی را فراهم کند که هم کارگر و هم کارفرما منتفع شوند اما برخی اتفاقات امروز دست وزارت کار را بسته است.

معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه طرح افزایش حق مسکن کارگران در حال اتمام است گفت: این موضوع در یکی دو هفته آینده به اتمام خواهد رسید.

صادقی فر با بیان اینکه قراردادهای موقت و کوتاه مدت در بنگاه های دولتی خیلی اندک است گفت: این قراردادها بیشتر در بنگاه های خصوصی وجود دارد.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: حق مسکن کارگران کارگران کارگر اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی معاون فرهنگی صادقی فر حق مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۱۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق مسکن افزایش پیدا کرد؟ | توضیحات مهم مدیرکل روابط کار وزارت تعاون

دریافت 2 MB

به گزارش همشهری آنلاین، غریوی گفت: سال گذشته در جلسات شورای عالی کار تصمیمی در خصوص افزایش حق مسکن گرفته نشد و در حال حاضر بنایی در این باره وجود ندارد. با موافقت نمایندگان کارگری و کارفرما قرار شد به جای افزایش حق مسکن حداقل دستمزد و مزایای دیگر افزایش پیدا کند. پیشنهاد حق مسکن ابتدا باید توسط اعضای شورای عالی کار مطرح و پس از این در هیات وزیران به تصویب برسد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کد خبر 849334 برچسب‌ها وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی قیمت مسکن و زمین خبر مهم مسکن

دیگر خبرها

  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است/ توافق حاصل نشد
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • حق مسکن کارگران ۲ برابر می‌شود؟
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • حق مسکن افزایش پیدا کرد؟ | توضیحات مهم مدیرکل روابط کار وزارت تعاون
  • سورپرایز وزیر کار برای کارگران ؛ افزایش ۲برابری حق مسکن
  • پیشنهاد وزیر کار برای افزایش ۲ برابری حق مسکن کارگران
  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد